Возьмись за любое дело, и увидишь, на что ты способен   (Й. В. Гёте)

пятница, 25 февраля 2011 г.

СВІТ ЛЕСИНОЇ ПОЕЗІЇ



джерело: http://www.google.com/images

Сьогодні, 25 лютого, виконується 140 років з дня народження Лесі Українки. Не забули про цей день і у нашій школі. Учні 5 та 7 класів влаштували невеличке свято до дня народження Лариси Петрівни, на якому не лише згадували деякі моменти її біографії та читали її вірші, а й послухали декілька пісень у виконанні Лариси Руденко,Марії Шрам та хору учбової студії при Національному заслуженому академічному українському народному хорі ім. Григорія Верьовки.
Завершилося свято конкурсом на краще виконання віршів Лесі Українки. У ролі журі, знову ж таки, виступала Матвеічева Тамара Василівна. Вона розподілила місця і вручила призи. Перше місце посіла Петрова Аліна (7 кл., яка виступала одночасно і у ролі ведучої, і читала вірші, друге місце дісталося Дудник Анастасії (7 кл.), яка читала вірші "Як маленькою бувало...", "Прощай, Волинь! Прощай, рідний куточок..."
Також прозвучали вірші "Вечірня година" (Гудковська Д. (5 кл.)),"Надія" (Назаренко В. (5 кл.)), "Конвалія" (Семенова О. (5 кл.)), "Вуста говорять: "він навіки згинув"..." (Петрова А. (7 кл.)), "Вишеньки" (Колодочка Т. (5 кл.), а Меркуш Д. (7 кл.) виконала роль самої Лесі, яка пише листа С. Мержинському.
"Довго щирими сими словами
До людей промовлятиму я…" - так називалося наше свято, яке закінчилося гарною піснею "Горить моє серце...". Але ми попрощалися не надовго, бо вже через якийсь час зустрінемось знову з творами Лесі Українки на уроках, і я сподіваюся, що ці зустрічі будуть приємними.

Комментариев нет:

Отправить комментарий