Возьмись за любое дело, и увидишь, на что ты способен   (Й. В. Гёте)

понедельник, 21 февраля 2011 г.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Міжнародний день рідної мови був проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в листопаді 1999 року і святкується щороку з лютого 2000 року для сприяння мовній і культурній різноманітності і багатомовності.
Ця дата була вибрана на знак пам'яті подій 21 лютого 1952 року, коли в Дака, столиці нинішньої Бангладеш, від куль поліцейських загинули студенти — учасники демонстрації на захист своєї рідної мови бенгали, який вони вимагали визнати однією з державних мов країни.
РІДНА МОВА
Разом із щастям і журбою
Зеленим листом шелестить,
У небі яснім над водою
Нам рідна мова мерехтить.

Це символ мудрості твоєї,
Моя Вкраїно. Він горить!
Тож мови рідної своєї
Не відцураймось ні на мить!
К. Коврик

джерело:http://doshkolenok.kiev.ua/skazki-legendy/348-virshi-pro-ridnu-movu.html

Вітаємо Вас у міжнародний день рідної мови зі святом української мови – одного з найцінніших надбань народу!
Свято рідної мови за рішенням ЮНЕСКО відзначають 21 лютого всі народи Землі. Рідне, материнське слово для кожного є оберегом. Воно таїть у собі надбання віків, пам'ять усього народу, оберігає й передає всі виміри духовних скарбів поколінь.
Наш земляк, Володимир Сосюра, пророчо мовив: «Без мови рідної й народу рідного нема». Повертаймо українській мові роль творця духовного відродження української нації, духовного світу людини.
Бережімо рідне слово, бо в ньому не тільки гомін лісів, переливи струмків, шепіт трав, а й високий дух пращурів, сила нашого сьогодення і поступ майбутній.
Щастя, добра, нових здобутків в ім’я України!

джерело: http://vitau.org.ua/greetings/31/1.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий